Met ons bellen? 050 700 15 18 Of per mail info@onlinebouwers.nl

Ontmoet Lantinga

Lantinga Automotive is opgericht in 1988 en bezet een sterke positie als technische automaterialengroothandel. Met 3 vestigingen in Emmen, Stadskanaal en Winschoten zijn zij werkzaam van Delfzijl tot Coevorden, en van Assen tot Nieuweschans. Het bedrijf staat bekend om de technische kennis, kwaliteitsonderdelen, leverbetrouwbaarheid, service en vakkundig personeel. Door een buitengewoon grote voorraad en uitgebreide database kan Lantinga uitzonderlijk veel automaterialen af-magazijn en uit externe magazijnen leveren.

De vraag

Voor de afdeling Sales was een nieuw systeem nodig. De data die de accountmanagers kregen van klanten en het opslaan hiervan was nu nog geen uniform systeem. De vraag die we daarom kregen om hierin mee te denken en samen te kijken naar de beste optie zodat de account managers onderweg in een systeem alle data kunnen registreren en de medewerkers op kantoor deze data ook kunnen inzien.

Wat hebben wij gedaan?

Voor Lantinga Automotive hebben wij een eigen CRM systeem gebouwd. Door gebruik te maken van een CRM systeem voor interne communicatie is het bedrijf in staat om alle data van klanten gestructureerd op te slaan en de verwerken. Accountmanagers kunnen het systeem via mobiele telefoon of Ipad openen en alle verslagen opslaan. Op kantoor kunnen de medewerkers vervolgens deze verslagen verwerken en waar nodig acties in plannen voor de accountmanagers. Ook is het via dit systeem mogelijk geworden om structureel afspraken in te plannen voor klanten zodat iedere klant beter bedient kan worden.